Szerver megoldások

A kiszolgálói feladatokat ellátó rendszerek telepítése, testreszabása és üzemeltetése nagy körültekintést, szakértelmet és felelősséget igényel, hiszen minél hosszabb távon kell megbízhatóan és biztonságosan működniük. Nem mindegy, hogy kis irodai file megosztó, vagy komplex irodai csoport munka, backup és tűzfal szervert vagy komoly rendelkezésre állást garantáló szervereket kell telepíteni több tucat vagy akár több száz felhasználó együttes kiszolgálására. Egy az internettől elzárt, teljesen offline 2-3 felhasználót kiszolgáló szervert kevés tapasztalattal is össze lehet “kattintgatni” akár egyszerű asztali operációs rendszert felhasználva. Ezektől azonban a felhasználók nem várhatnak el magas szintű stabilitást, adatbiztonságot és megfelelően kezelhető felhasználói hozzáférést, a biztonsági kockázat igen magas és leginkább csak saját felelősségre alkalmazható a napi munkában.

Manapság egyre többször felmerülő alapvető igény kis méretű irodák, vállalkozások esetében is, hogy az irodai szerverek adatbiztonság szempontjából stabil, megbízható, redundáns felépítésűek legyenek. További igény az interneten keresztüli távoli elérés, a távmunka lehetőség megteremtése is. A megfelelő szintű szakértelem hiányában felelőtlenség elvállalni nekivágni egy ilyen feladatnak, mert a legkisebb hiba is (alkalmazott operációs rendszer ismeretlen biztonsági rései, helytelen konfigurálás, nem megfelelő hardver komponensek felhasználása, hiányos hálózati ismeretek stb.) komoly biztonsági kockázatot jelenthet a megbízó részére. A helytelen konfigurálás és/vagy üzemeltetés egy időzített bomba, ami ha “robban” akkor mindig fájdalmas és helyreállíthatatlan károkat képes okozni. Sajnos gyakran hajlamosak a megrendelők az egyes biztonsági ajánlásokat felületesen kezelni és betartatni aminek szinte minden esetben eredménye az előbb vagy utóbb bekövetkező kár.

A JSS & Hayer IT által épített és üzemeltetett szervereknél az elsődleges szempont a biztonság és megbízhatóság. Az elmúlt 12 év alatt üzembehelyezett szervereink közül még egyetlen esetben sem merült fel biztonsági probléma, nem szenvedtek kárt ügyfeleink és nem történt adatvesztés, amire nagyon büszkék vagyunk. Az alkalmazott szerver technológiák, saját biztonsági fejlesztéseink és a szigorú üzemeltetési szempont rendszerünk biztosítanak nagyon erős alapot  minden általunk telepített szervernek. A biztonság tekintetében nem teszünk különbséget a kis irodai file szerver vagy egy nagy forgalmú web, adatbázis szerver között, mindegyik rendszer ugyanazt a stabil alapot kapja, amire utána az igények szerinti célrendszer felépítés készül.

Irodai összetett kiszolgáló

Irodai szerver számos funkcióval, ugyanazon hardveren megvalósítva. Kihasználva napjaink nagyon erős asztali architektúráit, elérhető áron tudunk bárkinek készíteni minden igényt kielégítő rendszert.

  • File szerver
  • Backup (RAID)
  • Közös naptár
  • VPN
  • Tűzfal
  • Router
  • Virtuális gép távmunkához (Windows, Linux – VNC,RDP)
  • Telefonközpont
  • SMTP

A telefonközpont mint szolgáltatás teljes mértékben képes a többi rendszer mellett működni, de nem része egy irodai szerver csomag telepítésnek. Telefonközpont rendszereinkről a részletes információkat itt találhatja meg.

Mindig rendelkezésre álló szakértelem

Kollégáink szakképzése és fejlődési lehetőségeik folyamatosan biztosítottak, ügyfeleink részére az adott feladatokhoz mindig a megfelelően képzett szakembert tudjuk rendelni. Szolgáltatásaink folyamatosak, ügyfeleink felé nincs szabadság vagy szünnap mert mindig van aki rendelkezésre áll és készséggel segít az egyedi megállapodásban foglaltak szerint. Ön nyugodt lehet mert mi folyamatosan felügyeljük rendszerét.

Összehangolt támogatás

Vannak esetek amikor már rendelkezésre áll belsős informatikus szakember a megbízónál, azonban egy új project keretében bevezetésre kerülő szolgáltatás vagy komplex rendszer integráció meghaladja a tudását és szükség van külső szakértő bevonására is. A belsős rendszergazda már jól ismeri az általa felügyelt rendszert annak minden apró buktatójával, a külső szakértő pedig tökéletesen tisztában van a bevezetésre kerülő megoldás(ok) technológiai részleteivel és rendelkezik a tudással annak kezelésében. A két rendszer minél tökéletesebb összefésülésében óhatatlanul is szükség lehet arra, hogy a szakemberek együttműködve egymással közösen dolgozzanak a sikeres bevezetésen és a későbbi üzemeltetésen.
Mi ebben is tudunk segítséget nyújtani és támogatni azon szakembereket akikkel közösen együtt dolgozva szükséges rendszereket üzemeltetni, legyen szó hálózati megoldásokról és tervezésről, szerverekről és azok összehangolt működésének kidolgozásáról vagy akár komplex telekommunikációs rendszer integrálásáról és üzemeltetéséről.

UA-42074019-1